Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Polenta toast
- oil, for greasing
- 750 g water
- 150 g fine polenta (see Tips)
- ¼ tsp dried thyme
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
Mushroom ragu
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 500 g fresh mixed mushrooms, cut into slices, quarters or left whole, depending on size (see Tips)
- 1 tbsp lemon juice
- 5 tbsp pouring (whipping) cream
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into small pieces, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 1159 kJ / 276 kcal
- Protides
- 9.1 g
- Glucides
- 18.9 g
- Lipides
- 16.8 g
- Fibre
- 3.3 g
Recettes alternatives
Leek quiche
1h 20 min
Pea and garden mint fritters
25min
Eggplant involtini with risotto
1h 55min
Ricotta and polenta chips
2h 20min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20 min
Pearl barley risotto with asparagus
1h 5min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Polenta zucchini slice
2h 10min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Spinach and feta galette
1h 50min
Rosemary and thyme polenta chips
1h