Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Polenta toast
- oil, for greasing
- 750 g water
- 150 g fine polenta (see Tips)
- ¼ tsp dried thyme
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
Mushroom ragu
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 500 g fresh mixed mushrooms, cut into slices, quarters or left whole, depending on size (see Tips)
- 1 tbsp lemon juice
- 5 tbsp pouring (whipping) cream
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into small pieces, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 1159 kJ / 276 kcal
- Protides
- 9.1 g
- Glucides
- 18.9 g
- Lipides
- 16.8 g
- Fibre
- 3.3 g
Recettes alternatives
Rosemary and thyme polenta chips
1h
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Quinoa tabouli
12h 40min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Polenta
25 min
Ratatouille
40min
Broccoli soup with sage oil
30min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2h 50min
Ricotta and polenta chips
2h 20min
Courgette strudel
1h 20min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35min