![Pork and chicken terrine Pork and chicken terrine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0B7AD98B-EE50-4BD2-94D9-7CD6CF189977/Derivates/67C4B033-F498-4C83-B07E-741BE926FC91.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 300 g pork fillet, cut into cubes (3 cm), slightly frozen
- 200 g chicken breast fillet, cut into cubes (3 cm), slightly frozen
- 150 g brown onion (approx. 1), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra for garnishing
- 20 g extra virgin olive oil
- 50 g white wine
- 50 g fresh baby spinach leaves
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts, plus extra for garnishing
- 40 g dried cranberries, plus extra for garnishing
- 1 egg
- ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 12 slices prosciutto (approx. 300 g)
- 1000 g water
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1053 kJ / 251 kcal
- Protides
- 27 g
- Glucides
- 5.2 g
- Lipides
- 13 g
- Graisses saturées
- 3.5 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodium
- 1164.9 mg
Recettes alternatives
Leek and smoked salmon dip
55min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5min
Turkey roll with cranberry and cherry sauce
2h 30min
Orange Campari marmalade
1h 35min
Cranberry and rosemary chutney
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Earl Grey and whisky glaze
1h
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
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Smoked salmon and preserved lemon choux buns
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Orange and passionfruit Eton mess
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Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20min