Versions compatibles
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Lamb shoulder and vegetables
- 1 lemon
- 6 garlic cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
- 500 g hot water
- 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
- 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)
Agrodolce
- 100 g water
- 100 g red wine vinegar
- 50 g white sugar
- 1 garlic clove
- 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
- 60 g currants
- 2 tbsp fennel seeds
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g balsamic vinegar
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 2445.3 kJ / 582.1 kcal
- Protides
- 47.4 g
- Glucides
- 26.8 g
- Lipides
- 30.6 g
- Graisses saturées
- 10.2 g
- Fibre
- 5 g
- Sodium
- 996 mg
Recettes alternatives
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45min
Carrot, feta and mint salad
40min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Sumac beef with olive and parsley smashed potatoes
2h 30min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40min
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14h
Coffee-rubbed beef with fennel salad
3h 15 min
Spiced lamb roast
29h 50min
Pineapple and orange glazed ham
2h
Bourbon pork ribs
5h 50min
Salmon with fennel and apple salad
1h 20min
Lamb and feta meatballs
30min