Versions compatibles
Black bean tomato soup with coriander lime cream
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 20 g olive oil
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 80 g celery, cut into pieces
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 50 g roasted red capsicum
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp chilli powder
- 1 tbsp tomato paste
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g canned black beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g water
- ¼ tsp salt
- 1 lime, zested and juiced (1 tsp juice), plus extra lime wedges to serve
- 70 g sour cream
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 922.5 kJ / 219.5 kcal
- Protides
- 6.5 g
- Glucides
- 12.5 g
- Lipides
- 13 g
- Graisses saturées
- 5.7 g
- Fibre
- 7.2 g
- Sodium
- 588.6 mg
Recettes alternatives
Smoky Mexican bean soup
35min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50h 15min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Vegetarian chilli
35min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Jewelled quinoa salad
1h 35min
Chickpea shawarma salad bowl
40min
Tomato and lentil dahl
35min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Caribbean curry
40min
Sweetcorn and black rice salad
1h