Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
TM6 TM5

Balinese prawn curry (Russel Blaikie)

4.6 (92 évaluations )

Ingrédients

Spice paste

  • 230 g eschalots
  • 130 g garlic cloves
  • 50 g fresh galangal, peeled
  • 60 g fresh ginger, peeled
  • 100 g candlenuts
  • 120 g fresh turmeric, peeled
  • 25 - 50 g fresh bird's eye chillies, deseeded (see Tips)
  • 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
  • 90 g coconut oil
  • 50 g palm sugar
  • 150 g water
  • 3 tsp sea salt

Curry

  • 2 tsp coconut oil
  • 1 stalk fresh lemongrass, white part only, bruised
  • 500 g raw tiger prawns, shelled and deveined
  • ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
  • 100 g water
  • 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
  • 200 g coconut cream
  • rice, cooked, to serve
  • fried shallots, for garnishing
  • fresh coriander, leaves only, for garnishing

Infos nut.
par 1 portion
Calories
920 kJ / 219 kcal
Protides
19.4 g
Glucides
5.3 g
Lipides
13 g
Graisses saturées
9.8 g
Fibre
2.5 g
Sodium
977.2 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives