Balinese prawn curry (Russel Blaikie)

Balinese prawn curry (Russel Blaikie)

4.6 93 évaluations
Préparation 45min
Total 1h 45min
6 portions

Ingrédients

Spice paste
  • eschalots
    230 g
  • garlic cloves
    130 g
  • fresh galangal peeled
    50 g
  • fresh ginger peeled
    60 g
  • candlenuts
    100 g
  • fresh turmeric peeled
    120 g
  • fresh bird's eye chillies deseeded (see Tips)
    25 - 50 g
  • fresh lemongrass white part only, cut into pieces
    2 stalks
  • coconut oil
    90 g
  • palm sugar
    50 g
  • water
    150 g
  • sea salt
    3 tsp
Curry
  • coconut oil
    2 tsp
  • fresh lemongrass white part only, bruised
    1 stalk
  • raw tiger prawns shelled and deveined
    500 g
  • ground black pepper adjust to taste
    ½ tsp
  • water
    100 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • coconut cream
    200 g
  • rice cooked, to serve
  • fried shallots for garnishing
  • fresh coriander leaves only, for garnishing

Infos nut. par 1 portion

Calories 219 kcal / 920 kJ
Protides 19.4 g
Lipides 13 g
Glucides 5.3 g
Fibre 2.5 g
Graisses saturées 9.8 g
Sodium 977.2 mg

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...