Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Garam masala
- 2 cinnamon quills
- 2 cardamom pods
- 2 tbsp coriander seeds
- 10 whole cloves
- 1 tbsp cumin seeds
- 1 tbsp black peppercorns
- 2 dried bay leaves
Coconut rice
- 300 g jasmine rice
- 700 g water
- 250 g coconut milk
- 1 tsp salt
Curry sauce
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 tsp ground turmeric
- 1 - 2 fresh long green chillies, deseeded if preferred and cut into pieces
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 50 g coconut oil
- 1 tsp salt
- 6 Roma tomatoes, ripe, cut into halves
- 400 g coconut milk
- 3 fresh kaffir lime leaves, cut into thin slices
- 2 tsp fish sauce (gluten free)
- 2 tsp palm sugar
- 100 g snow peas, cut into thin slices
- oil, for greasing
- 750 g skinless snapper fillets, cut into portions (approx. 8 cm)
- ground black pepper, to season
- 2 sprigs fresh Thai basil, leaves only, for garnishing (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3789.3 kJ / 902 kcal
- Protides
- 49.8 g
- Glucides
- 71.2 g
- Lipides
- 42 g
- Graisses saturées
- 27.9 g
- Fibre
- 12.6 g
- Sodium
- 1845.6 mg
Recettes alternatives
Thai green chicken curry
30 min
Lamb saag
1h 30min
Prawn and chicken laksa
40min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15min
Balti coconut fish curry
50min
Curry laksa
45 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Coconut turmeric fish curry
40min
Goan prawn curry
25min