Lamb Moussaka
TM6 TM5

Lamb Moussaka

4.3 ( 214 évaluations )

Ingrédients

Eggplant and mince layers

  • 900 g water
  • 750 g eggplant (approx. 1.5), cut into round slices (0.5 cm)
  • 2 ½ tsp sea salt
  • 30 g olive oil plus extra for greasing
  • 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
  • 30 g red wine
  • 400 g canned chopped tomatoes
  • 1 tbsp tomato paste
  • ½ tsp ground black pepper
  • ¼ tsp ground cloves
  • 1 tsp ground cinnamon
  • 1000 g lamb mince broken into pieces

Béchamel topping

  • 170 g Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
  • 40 g unsalted butter
  • 40 g plain flour
  • 500 g full cream milk
  • ½ tsp sea salt
  • 2 pinches ground black pepper

Infos nut.
par 1 portion
Calories
514 kcal / 2159 kJ
Protides
38.6 g
Lipides
34 g
Glucides
12.7 g
Fibre
4 g
Graisses saturées
15.3 g
Sodium
1150 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives