Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Lemon and ricotta
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 garlic clove
- 30 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 250 g ricotta (see Tips)
Béchamel sauce
- 50 g unsalted butter
- 50 g plain flour
- 450 g full cream milk
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Sauce and vegetable filling
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 brown onion, (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred and cut into pieces
- 40 g olive oil
- 800 g canned whole tomatoes
- 100 g red wine
- 3 sprigs fresh basil, leaves only, torn into pieces
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, torn into pieces
- 2 tbsp dried oregano
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 300 g sweet potato, peeled and cut into slices (1 cm)
- 1 eggplant (approx. 260 g), cut into slices (1 cm)
- 250 g button mushrooms, cut into slices
- 1 zucchini (approx. 260 g), cut into slices (1 cm)
- 3 kale leaves, stalks removed and leaves torn into pieces (optional)
Assembly
- butter, for greasing
- 500 g fresh lasagne sheets
- mixed salad greens, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2112.6 kJ / 503 kcal
- Protides
- 20 g
- Glucides
- 51.1 g
- Lipides
- 22.2 g
- Graisses saturées
- 10.4 g
- Fibre
- 8.7 g
- Sodium
- 734.3 mg
Recettes alternatives
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1h 35min
Feta, spinach and potato frittata
1h
Lentil bolognese
30min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Vegetarian chilli
35min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40min
Broccoli mustard pasties
1h 55min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Vegetable chilli
50min
Three-bean shepherd's pie
26h