Versions compatibles
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 6 cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 2 star anise
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp mixed peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp fennel seeds
- 450 g beef bones, cut into pieces (see Tips)
- 1400 g water
- 80 g fish sauce
- 1 tbsp lime juice (approx. 1 lime)
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground white pepper
- 300 - 350 g flat rice stick noodles (approx. 6 mm wide)
- boiling water, for soaking
- 300 - 350 g beef fillet steaks, partially frozen, cut into thin slices (approx. 3 mm thickness)
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices diagonally, to serve
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 6 - 8 sprigs fresh mint, leaves only, to serve
- 2 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve
- 100 g fresh bean sprouts, to serve
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred and cut into thin slices, to serve
- 1 - 2 limes, cut into cheeks, to serve
- 30 - 50 g soy sauce, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 745.4 kJ / 177.5 kcal
- Protides
- 16.7 g
- Glucides
- 15.1 g
- Lipides
- 4.4 g
- Graisses saturées
- 1.5 g
- Fibre
- 4.1 g
- Sodium
- 1756.8 mg
Recettes alternatives
Wonton soup
1h
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Miso chicken and rice
1h 30min
Pad Thai noodles with prawns
30min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
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Barbecued beef with ssamjang sauce
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Soup dumplings (xiao long bao)
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Tom yum goong (hot and sour soup)
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Curry laksa
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Vietnamese mixed meat pho
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Chawanmushi (Japanese savoury custard)
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