Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into halves
- 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh bird's eye chillies, trimmed
- 1 ½ fresh kaffir lime leaves, cut into thin slices
- 400 g coconut cream
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 40 g fish sauce
- 2 tbsp palm sugar
- 1 pinch salt
- 12 raw king prawns, peeled and deveined
- 250 g fresh oyster mushroom, cut into bite-size pieces
- 3 - 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 3 - 4 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve (see Tips)
- ½ fresh kaffir lime leaf, thinly sliced, to serve
- freshly squeezed lime juice, to taste
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1245.2 kJ / 296.5 kcal
- Protides
- 15.7 g
- Glucides
- 88.1 g
- Lipides
- 19.8 g
- Graisses saturées
- 17.3 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodium
- 1455.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Curry laksa
45min
Prawn and chicken laksa
40min
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1h 40min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Hot and sour prawn soup
45min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Chicken Rendang
45min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Coconut fish curry
1h 10min
Thai Steamed Fish With Lime
30min