Tom kha prawns

Tom kha prawns

4.7 72 évaluations
Préparation 15min
Total 25min
4 portions

Ingrédients

  • lemongrass white part only, cut into halves
    1 stalk
  • piece fresh galangal peeled
    2 ½ cm
  • piece fresh ginger peeled
    2 ½ cm
  • fresh bird's eye chillies trimmed
    2
  • fresh kaffir lime leaves cut into thin slices
    1 ½
  • coconut cream
    400 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • water
    400 g
  • fish sauce
    40 g
  • palm sugar
    2 tbsp
  • salt
    1 pinch
  • raw king prawns peeled and deveined
    12
  • fresh oyster mushroom cut into bite-size pieces
    250 g
  • fresh coriander leaves only, to serve
    3 - 4 sprigs
  • fresh Thai basil leaves only, to serve (see Tips)
    3 - 4 sprigs
  • fresh kaffir lime leaf thinly sliced, to serve
    ½
  • freshly squeezed lime juice to taste

Infos nut. par 1 portion

Calories 296.5 kcal / 1245.2 kJ
Protides 15.7 g
Lipides 19.8 g
Glucides 88.1 g
Fibre 2.5 g
Graisses saturées 17.3 g
Sodium 1455.9 mg

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...