Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Wontons
- 1 garlic clove
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, white part only
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves (optional)
- 1 sprig fresh coriander leaves, stems and roots, cut into thirds (see Tips)
- 120 g pork mince, broken into pieces
- 120 g peeled raw prawns
- 1 egg, separated
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tbsp rice wine vinegar
- peanut oil, for greasing
- 20 - 30 wonton wrappers
Broth
- 20 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, white part only
- 1 tbsp peanut oil
- 1100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 140 g bok choy, thinly sliced
- 35 g canned bamboo shoots, drained
- fresh long red chilli, sliced, for garnishing (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1484.9 kJ / 353.6 kcal
- Protides
- 21 g
- Glucides
- 30.9 g
- Lipides
- 15.5 g
- Graisses saturées
- 3.6 g
- Fibre
- 3.4 g
- Sodium
- 1591.9 mg
Recettes alternatives
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Pork san choy bau
25min
Pad Thai noodles with prawns
30min
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min
Coconut rice with Asian inspired pork and eggs
40min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Prawn wontons
2h
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Pork belly ramen
4h 10min
Cha gio (spring rolls)
55min
Wonton soup (pork)
45min