Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Wontons
- 1 garlic clove
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, white part only
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves (optional)
- 1 sprig fresh coriander leaves, stems and roots, cut into thirds (see Tips)
- 120 g pork mince, broken into pieces
- 120 g peeled raw prawns
- 1 egg, separated
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tbsp rice wine vinegar
- peanut oil, for greasing
- 20 - 30 wonton wrappers
Broth
- 20 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, white part only
- 1 tbsp peanut oil
- 1100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 140 g bok choy, thinly sliced
- 35 g canned bamboo shoots, drained
- fresh long red chilli, sliced, for garnishing (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1484.9 kJ / 353.6 kcal
- Protides
- 21 g
- Glucides
- 30.9 g
- Lipides
- 15.5 g
- Graisses saturées
- 3.6 g
- Fibre
- 3.4 g
- Sodium
- 1591.9 mg
Recettes alternatives
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Wonton soup (pork)
45min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1h 15min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Goi muc (squid salad)
45min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Cha gio (spring rolls)
55min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min