Versions compatibles
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
White balsamic reduction (see Tips)
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
Lamb rack
- 600 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g parsnips, peeled and cut into pieces
- 1 lamb rack, well trimmed and cut into two small racks
- 2 pinches sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 4 sprigs fresh rosemary
- 3 garlic cloves
- 100 g snow peas, ends trimmed
- 20 g olive oil
- 60 g Port
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3467 kJ / 825 kcal
- Protides
- 61.7 g
- Glucides
- 31.4 g
- Lipides
- 45.5 g
- Fibre
- 9.7 g
Recettes alternatives
Traditional cocktail sauce
5 min
Caramelised onion jam gravy
2h 5min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h
Lamb Moussaka
1h 30min
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7h 25min
Scallops with pea purée
25 min
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40min
Diane sauce
20 min
Peppercorn sauce
20 min
Mushroom sauce
20 min
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Cauliflower mash
25 min