![Twice-cooked pork belly with lentils Twice-cooked pork belly with lentils](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72470641-CD3F-4123-9711-22A2489D457D/Derivates/c55ea923-194e-4482-939e-2ccedda8f6c3.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 star anise
- 50 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 2 tsp Chinese five spice
- ½ tsp sesame oil
- 700 g water, plus extra water for steaming
- 800 - 1100 g boneless pork belly, rind on
- 1 - 2 pinches salt, to taste, plus extra for sprinkling
- 2 pears (large), cut into halves and cored
- 2 tsp white sugar
- 120 g red onion, cut into pieces
- 1 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters
- 800 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 3 tsp red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 4109.7 kJ / 978.5 kcal
- Protides
- 69.4 g
- Glucides
- 46.5 g
- Lipides
- 51.9 g
- Graisses saturées
- 17.9 g
- Fibre
- 13.6 g
- Sodium
- 333 mg
Recettes alternatives
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1h 10min
Pork with black bean sauce
30min
Hong Kong-style roast pork belly
10h
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Layered lamb curry
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Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15min
Pork san choy bau
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Mystery soup
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Mongolian lamb hot pot
3h 25min