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Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Protides
- 19.7 g
- Glucides
- 22.2 g
- Lipides
- 24.3 g
- Graisses saturées
- 14.2 g
- Fibre
- 4.1 g
- Sodium
- 1529.7 mg
Recettes alternatives
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Braised cabbage and leek with steamed salmon
45 min
Steamed asparagus with caper crumbs
30min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min
Globe artichokes with lemon garlic butter
1h
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 min
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30 min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30min
Steamed prawns or scallops
20min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26h 35min
Scallops with pea purée
25min