Versions compatibles
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Protides
- 19.7 g
- Glucides
- 22.2 g
- Lipides
- 24.3 g
- Graisses saturées
- 14.2 g
- Fibre
- 4.1 g
- Sodium
- 1529.7 mg
Recettes alternatives
Mushroom sauce
20min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1h
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55min
Hearty seafood chowder
45min
Duck confit with lentil & orange salad
15h 40min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26h 25 min
Crayfish pâté
4h 45min
Seafood bisque
1h 10min
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30min
Scallops with pea purée
25min
Mussels in white wine and cream sauce
45min