Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Duck
- 370 g soy sauce
- 1 tsp white peppercorns, crushed
- 60 g caster sugar, plus extra if needed
- 4 duck marylands, trimmed
- caster sugar, to taste if needed
- 400 g coconut milk (1 can)
- 1 banana chilli, trimmed and cut into pieces
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, white part only, bruised and roughly chopped
- 8 dried chillies
- hot water, to soak
Spice mix
- 1 tbsp coriander seeds, washed
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp fennel seeds
- ½ tsp white peppercorns
Yellow curry paste
- 1 red onion, cut into pieces
- 8 garlic cloves
- 70 g fresh coriander, leaves and roots, scraped and cleaned
- 4 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 4 cm piece fresh turmeric, peeled and cut into pieces
- 2 tbsp water, plus extra if needed
Duck curry
- 270 g coconut cream
- 80 g palm sugar, shaved
- 20 g fish sauce, to taste
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g water
- fresh coriander leaves only, to garnish
- fried shallots, to garnish
- cooked rice, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 9363.4 kJ / 2237.9 kcal
- Protides
- 61.9 g
- Glucides
- 66.3 g
- Lipides
- 189.2 g
- Graisses saturées
- 79.8 g
- Fibre
- 10.7 g
- Sodium
- 5785.7 mg
Recettes alternatives
Beef rendang
6h 20min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min
Korean Bo ssam
29h 20min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29h 50min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Steamed rice balls with spicy lime dipping sauce
1h 10min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2h 50 min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3h 15 min
Beer batter fish
40min
Quick prawn laksa (Noni Jenkins)
25min
Festive lobster pâté
4h 45min