Versions compatibles
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Corn purée
- 25 g unsalted butter
- 375 g canned corn kernels (265 g drained weight)
- 100 g pouring (whipping) cream
Cauliflower couscous
- 100 g flaked almonds
- 300 - 350 g cauliflower, broken into florets
- 50 g unsalted butter, cut into pieces, plus an extra 2 tsp for frying
- 2 spring onions/shallots, trimmed and finely sliced
- 60 g sultanas
- 10 sprigs fresh chives, finely chopped
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 orange, pith removed and segmented
Fish fillets
- 1 tbsp olive oil
- 4 John Dory, skinless fish fillets (approx. 180 g each - see Tip)
- 1 orange, juiced
- 1 tsp unsalted butter
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3036.4 kJ / 723 kcal
- Protides
- 47.4 g
- Glucides
- 30.4 g
- Lipides
- 44.9 g
- Graisses saturées
- 18.8 g
- Fibre
- 7.7 g
- Sodium
- 378.4 mg
Recettes alternatives
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55min
Seared tuna on chilli bean mash
35 min
Tuna poke bowl
1h
Braised cabbage and leek with steamed salmon
45 min
Coconut poached chicken salad
45 min
Eggplant cannelloni
1h 35min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15min
Prawn salad with horseradish cream
1h
Salmon with fennel and apple salad
1h 20min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30min
Prawn tacos with avocado lime sauce
50min
Scallops with pea purée
25min