Versions compatibles
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Spicy Avocado Purée
- 330 g ripe avocados (2-3 large)
- 20 g fresh coriander, leaves only, reserving stalks, cut in pieces (2 cm)
- 1 red chilli, halved, deseeded
- 2 spring onions (approx. 35 g), finely chopped
- 30 g lime juice, freshly squeezed (approx. 1 lime)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Jackfruit and Bean Chilli
- 120 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 120 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 60 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 1 red pepper (approx. 160 g), cut in pieces (3 cm)
- 150 g chestnut mushrooms, halved
- 2 garlic cloves
- 1 tsp chilli powder, mild
- 1 tsp paprika
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cumin
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 240 g tinned kidney beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 6 flour tortillas, wholemeal
- 225 g tinned young jackfruit, in brine, rinsed, drained, cut in pieces (2-3 cm) (1 x 400 g tin, see tip)
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2101 kJ / 502 kcal
- Protides
- 15 g
- Glucides
- 54 g
- Lipides
- 22 g
- Graisses saturées
- 4 g
- Sodium
- 630 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Coconut and Spinach Dahl
50min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Vegetarian Chilli
35 min