Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 40 g masła
- 700 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 liść laurowy, suszony
- 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej
-
½ - 1
łyżeczka tymianku, suszonego
ou 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1203.3 kJ / 287.6 kcal
- Protides
- 10.8 g
- Glucides
- 18.8 g
- Lipides
- 19.1 g
- Graisses saturées
- 8 g
- Fibre
- 6.3 g
- Sodium
- 541.6 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Semifreddo zabajone
13h
Groszek z jajkiem
1h
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
30min
Oliwa truflowa
10min
Dressing z kozim serem
10min
Ossobuco
1h 10min
Bob czorba
13h 15min
Karmelizowany por
20min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25min
Marchewka z kuminem
35min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1h 40min