Versions compatibles
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Eggplant
- 3 eggplants, cut into rounds (1.5 cm thickness)
- olive oil, for brushing
- salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
Lime and ginger dressing
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, 1 chilli trimmed, cut into halves and deseeded if preferred; 1 chilli cut into thin slices, for garnishing (optional)
- 100 g kecap manis
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 20 g rice wine vinegar
- 15 g palm sugar, shaved
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 495.9 kJ / 118.1 kcal
- Protides
- 3.5 g
- Glucides
- 18.6 g
- Lipides
- 2.5 g
- Graisses saturées
- 0.3 g
- Fibre
- 6.8 g
- Sodium
- 1369.8 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Whole roast broccoli with romesco sauce
45min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 min
Som tum (Thai green papaya salad)
20 min
Gyoza meatballs
35min
Tom kha prawns
25 min
Spicy Asian Snow Peas
25 min
White fish wrapped in banana leaves
2h 20min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Grilled mushrooms with avocado and parsley dressing
20 min
Miso salmon broth
40min
Chilli lime prawns with soba noodles
25 min
Turmeric fish
30min