Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Haloumi
- 2000 g full cream milk
- 4 junket tablets (see Tips)
- 250 g water, plus 1 extra tbsp for dissolving
- 20 g non-iodised salt
Salad dressing
- 1 garlic clove
- 60 g extra virgin olive oil
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 - 2 tsp sumac, to taste
- ¼ tsp sugar (optional)
Fattoush
- 2 pita breads
- 2 tbsp extra virgin olive oil, for brushing and frying
- 200 g cherry tomato, cut into halves
- 2 Lebanese cucumbers (approx. 235 g), deseeded and cut into pieces (2 cm)
- 1 red capsicum (approx. 225 g), deseeded and cut into pieces (2 cm)
- 1 green capsicum (approx. 180 g), deseeded and cut into pieces (2 cm)
- ½ red onion, cut into thin slices
- 4 red radishes, then cut into thin slices
- 7 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, torn into pieces
- 7 sprigs fresh coriander, leaves only, torn into pieces
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- lemon juice, for drizzling
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3021.3 kJ / 719.5 kcal
- Protides
- 24 g
- Glucides
- 59.3 g
- Lipides
- 42.5 g
- Graisses saturées
- 15 g
- Fibre
- 6.5 g
- Sodium
- 2525.8 mg
Recettes alternatives
Asian chicken noodle salad
45 min
Chickpea shawarma salad bowl
40min
Mixed tomato and labne salad
24h 20min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1h 15 min
Teriyaki salmon bowl
1h 15 min
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12h 40min
Warm Mediterranean couscous salad
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Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
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40min