Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 2 eggplants, cut into halves lengthways
- salt, for sprinkling
- 70 g harissa paste (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp dried oregano
- 2 tbsp apple cider vinegar
- 65 g extra virgin olive oil
- 70 g shelled unsalted pistachio nuts
- 2 slices bread (approx. 70 g), torn into pieces
- 1 ½ tsp sumac
- pomegranate arils, for garnishing (see Tips)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1744.6 kJ / 415.4 kcal
- Protides
- 9.4 g
- Glucides
- 2.7 g
- Lipides
- 30 g
- Fibre
- 4.6 g
Recettes alternatives
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35 min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Sage and buckwheat stuffing balls
1h 10 min
Crunchy seeded broccoli
40min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1h 40 min
Asparagus and pea omelette
20min
Spring greens with grapefruit
30min
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
30min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Honey ginger tofu with greens
2h 25 min
Peri peri sweet potato fries with coriander yoghurt sauce
50min