Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Smoky tempeh
- 200 g tempeh, cut into pieces (approx. 3 cm)
- ½ tsp smoked paprika
- 1 tbsp tamari, gluten free (see Tips)
- 1 tsp pure maple syrup
- 1 tsp nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp liquid smoke seasoning (see Tips)
- ¼ tsp onion powder
Dressing
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice
- 100 g canned chickpeas, drained
- 20 g shiro (white) miso paste
- 15 g pickled capers
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 2 garlic cloves
- 20 g filtered water
Salad
- 40 g kale, finely shredded
- ½ red cabbage
- 140 g Brussels sprouts, trimmed and cut into halves
- vegan Parmesan cheese, to serve (see Tips)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2081.4 kJ / 495.6 kcal
- Protides
- 20.6 g
- Glucides
- 18.4 g
- Lipides
- 36.1 g
- Fibre
- 10.2 g
Recettes alternatives
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1h 15min
Asian cucumber salad
10 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Fresh fennel salad
10 min
Miso coleslaw
20 min
Tuna poke bowl
1h
Spring greens with grapefruit
30min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2h 50min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45min
Honey ginger tofu with greens
2h 25min