Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Wakame gomasio
- 50 g unhulled sesame seeds
- 50 g black sesame seeds
- 2 tbsp wakame flakes (see Tips)
- 1 tsp Celtic sea salt (see Tips)
Honey ginger tofu
- 700 - 750 g firm tofu, cut into thick slices (1.5 cm)
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 30 g rice wine vinegar
- 50 g tamari sauce
- 50 g honey
- 40 g mirin
- 1 - 2 tsp Sriracha® sauce, to taste
- 2 tsp sesame oil, plus extra for frying
Greens
- 500 g water
- 1 bunch broccolini, stems only, trimmed and cut into pieces (10 cm); florets reserved separately
- 1 bunch bok choy, stems only, cut into pieces (10 cm); leaves reserved separately
- 50 g red onion, cut into slices (5 mm)
- 100 g sugar snap peas, cut into halves
- 1 fresh red chilli, cut into thin slices (optional)
- fried shallots, for garnishing
- sesame seeds, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2392 kJ / 569.5 kcal
- Protides
- 35.6 g
- Glucides
- 22.2 g
- Lipides
- 34.7 g
- Graisses saturées
- 4.3 g
- Fibre
- 15.3 g
- Sodium
- 1643.3 mg
Recettes alternatives
Pulled BBQ jackfruit
25min
Soba noodle mee goreng
40min
Chilli con tempeh
20min
Vietnamese jackfruit rice paper rolls
1h
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Soba noodle and tofu salad
35 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min
Mixed mushroom burgers
50min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min