Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Dressing
- 1 garlic clove
- 50 g lemon juice
- 90 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sumac, plus extra to serve
- 1 tsp ground cumin
Salad
- 9 sprigs fresh mint, leaves only
- 9 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 400 g cauliflower, cut into florets (approx. 3 cm)
- 145 g red onion, cut into quarters
- 100 g carrot, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 fennel bulb, trimmed and cut into small cubes (approx. 1 cm)
- 2 Lebanese cucumbers, cut into small cubes (approx. 1 cm)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 230 g after draining)
- 200 g tomatoes, cut into pieces (approx. 1-2 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 1 tbsp white sesame seeds, toasted, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 718 kJ / 170.8 kcal
- Protides
- 6 g
- Glucides
- 12.3 g
- Lipides
- 9.3 g
- Graisses saturées
- 1.3 g
- Fibre
- 7 g
- Sodium
- 238.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Quinoa tabouli
12h 40min
Superfood salmon salad
1h 5 min
Quinoa salad with mango salsa
1h
Broccoli salad
10min
Beetroot salad
10min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h
Miso coleslaw
20min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50h 15min
Cypriot grain salad
45min
Sweetcorn and black rice salad
1h