Versions compatibles
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Marinated fish fillets
- 400 - 450 g boneless, skinless, white fish fillets (approx. 4 fillets)
- 2 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded
- 1 tsp fennel seeds
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 pinches saffron
- ½ tsp salt
- 60 g olive oil
Chermoula sauce
- 2 garlic cloves
- 1 bunch coriander, leaves and stalks only
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp paprika
- 1 pinch dried chilli flakes
- 30 g lemon juice
- 30 g olive oil
Couscous salad
- 200 g couscous
- 20 g olive oil
- 700 g water
- 1 pinch ground cumin
- ½ tsp salt
- 5 sprigs coriander, leaves only
- 1 fresh red chilli, trimmed and cut into halves (optionnel)
- 1 tsp grated lemon zest
- 1 carrot, cut into pieces
- 50 g pitted black olives
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 2659 kJ / 633.1 kcal
- Protides
- 29.7 g
- Glucides
- 49 g
- Lipides
- 33.4 g
- Fibre
- 8.9 g
Recettes alternatives
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40min
Seared tuna on chilli bean mash
35min
Superfood salmon salad
1h 5min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Smoked Indian-spiced quail
3h 20min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30min
Sicilian prawn salad
40min
Potatoes and green beans with parsley pesto
35min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h