Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Spicy apples
- 4 cooking apple
- 2 tsp vanilla sugar (refer to recipe in The Basic Cookbook)
- 4 star anise
- 4 pinches ground ginger
- 4 whole cloves
- 4 pinches ground cinnamon
Thai broth
- 150 g onions, cut into halves
- 20 - 30 g fresh ginger, cut into thin slices
- 1 fresh chillies, deseeded if preferred
- 15 g olive oil
- 800 g unpeeled raw prawns, with heads and shells removed and reserved
- 1400 g water
- 40 g rice vinegar
- 30 g fish sauce
- 2 whole cloves
- 1 star anise
- 3 pinches salt, adjust to taste
- 3 pinches ground black pepper, adjust to taste
- 80 g dried Chinese egg noodles
- 2 pinches wakame flakes (optionnel)
- 100 g fresh bean sprouts
- 15 fresh coriander leaves
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1242 kJ / 296 kcal
- Protides
- 21 g
- Glucides
- 36 g
- Lipides
- 6 g
- Fibre
- 3.3 g
Recettes alternatives
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1h 40min
Wagyu beef manti with peas, pickled onions and garlic yoghurt
2h
Sardines with tomato couscous
55min
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Pas d’évaluation
Cucumber soup with prawn skewers
Pas d’évaluation
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1h 5min
Duck confit with lentil & orange salad
15h 40min
Kimchi chicken
35min
"Spaghetti" with spinach and mint pesto
25min
Thai-style fish cakes
30min
Crab linguine
30min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h