Versions compatibles
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 1000 g water
- olive oil, for greasing
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 250 g basmati rice
-
4
fresh salmon fillets, skinless (approx. 125 g each)
ou frozen salmon fillets, defrosted (approx. 125 g each) - ¼ tsp ground black pepper
- 60 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 10 g unsalted butter, diced
- 400 g cream, 35-37 % fat (see tip)
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
ou 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 ½ Tbsp tomato purée
-
2
sprigs fresh dill, leaves only, chopped
ou 1 tsp dried dill - 1 - 2 pinches dried chilli flakes, to taste (optionnel)
- 1 tsp cornflour
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3569 kJ / 853 kcal
- Protides
- 34 g
- Glucides
- 53 g
- Lipides
- 55 g
- Fibre
- 2 g
Recettes alternatives
Chicken with Peppers and Rice
1h
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Orange-roasted Chicken Thighs with Green Olives and Basmati Rice
1h 10min
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Jersey Royal Potato Salad
40min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45min
Salmon with Dill Cream Sauce, Broccoli and Basmati Rice; Chocolate Custard
40min
Salmon with Broccoli, Rice and Dill Sauce
45min
Salmon with Potatoes and Mushroom Cream Sauce
35min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40min
Tuna-stuffed Tomatoes
35min