Versions compatibles
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Pastry
- 70 g salted butter, cold, diced
- 140 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g water, chilled
Mushroom Duxelle
- 1 shallot, halved
- 10 g unsalted butter
- 200 g chestnut mushrooms, halved
- 3 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 g truffle oil
Stilton Rarebit
- 40 g beer
- 75 g Stilton, cut in pieces
- 100 g Cheddar cheese, extra mature, cut in pieces
- 30 g breadcrumbs
- 10 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 egg yolk, from medium egg
- 2 tsp English mustard
- 1 dash Worcestershire sauce
Celeriac Purée
- 600 - 700 g celeriac (1 whole celeriac), peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 380 g whipping cream
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 pieces beef fillet (175-200 g each)
- olive oil, for brushing
- fine sea salt, for seasoning steak
- ground black pepper, for seasoning steak
- 2 Tbsp fresh parsley, leaves only, chopped, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3473 kJ / 830 kcal
- Protides
- 51.3 g
- Glucides
- 28.3 g
- Lipides
- 56.9 g
Recettes alternatives
Chicken Liver Parfait
2h 40min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Smoked Mackerel Pâté
55min
Béarnaise Sauce
20min
Hollandaise Sauce
15min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10min
Hollandaise Sauce
15min
Quenelles with Watercress Sauce
2h 45min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2h 10min