Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
XO sauce
- 40 g dried scallops (see Tips)
- 150 g boiling water
- 200 g peanut oil
- 4 dried red chillies
- 60 g dried shrimp
- 80 g eschalots
- 60 g garlic cloves
- 40 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 100 g smoked bacon, cut into pieces (1 cm)
- 6 long red chillies, deseeded
- 1 fresh bird's eye chilli, deseeded if desired
- 40 g light soy sauce
- 40 g Shaoxing wine
- 1 tbsp brown sugar
Asian greens
- 100 g snow peas
- 100 g frozen green peas
- 500 g water
- 2 baby bok choy, leaves separated
- 6 stalks broccolini, cut into halves lengthways
- 1 gai choy, leaves separated (8 leaves)
- 3 spring onions/shallots, cut into slices, for garnishing
- 2 long red chillies, cut into slices, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 1367 kJ / 325.4 kcal
- Protides
- 6.7 g
- Glucides
- 12.9 g
- Lipides
- 26.5 g
- Graisses saturées
- 4.7 g
- Fibre
- 6.7 g
- Sodium
- 923.9 mg
Recettes alternatives
Chao qing cai (Chinese greens)
10min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1h 15 min
Miso chicken and rice
1h 30min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4h 20min
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1h
Pork belly with spring onions
1h 10min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2h 25min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15 min
Ginger chicken wings
40min