Versions compatibles
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Marinade
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 cm piece fresh turmeric, peeled
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into slices
- 1 garlic clove
- ½ tsp red curry powder (see Tips)
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp fish sauce
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Green mango salad
- 50 g green mango, peeled and cut into julienne (5 mm)
- ½ pomelo, peeled and segmented (see Tips)
- 5 fresh perilla leaves, cut into slices (see Tips)
- 5 fresh Vietnamese mint leaves, cut into slices (see Tips)
Steamed fish
- 2 skinless sea bass fillets or other firm white fish fillets (approx. 100 g each)
- salt, to season
- 2 banana leaves (40 cm long), softened, see Tips
- 500 g boiling water
- 5 dried goji berries, rehydrated, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1499.2 kJ / 357 kcal
- Protides
- 25.6 g
- Glucides
- 34.1 g
- Lipides
- 11.6 g
- Graisses saturées
- 1.6 g
- Fibre
- 6 g
- Sodium
- 3827.7 mg
Recettes alternatives
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40 min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40min
Som tum (Thai green papaya salad)
20min
Furikake
5 min
Sichuan zucchini and eggplant
1h 15min
Miso soup
30min
All-in-one chicken congee
35min
Kaffir lime granita
40min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min