Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chive pikelets
- 5 fresh chives, cut into quarters
- 20 g butter, plus extra for frying
- 140 g self-raising flour
- 1 pinch sea salt
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 180 g sour cream
- 125 g full cream milk
- 1 egg
Mushrooms
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 spring onions/shallots (approx. 30 g), trimmed and cut into quarters
- 8 slices prosciutto (approx. 160 g), rind removed and cut into halves, or 4 shortcut bacon rashers (approx. 160 g), rind removed and cut into quarters
- 40 g olive oil
- 360 g button mushrooms, brushed clean and cut into slices
- 2 tsp tamari sauce (optionnel)
- 2 tbsp Dijon mustard
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- fresh chives, finely chopped, or micro herbs, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 249 kJ / 59 kcal
- Protides
- 2.3 g
- Glucides
- 3 g
- Lipides
- 4 g
- Graisses saturées
- 1.9 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodium
- 192.3 mg
Recettes alternatives
Cauliflower mash
25 min
Gin and lime pie
3h 10min
Apple, leek and sage sauce
15 min
Cauliflower gratin
1h
Sweet shortcrust pastry
1h 50 min
Shortcrust pastry
5min
Raspberry and lemon flan
1h
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20min
Smoked trout pâté
3h 15 min
Almond milk jellies with fruit coulis
4h 55min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Baked salmon cheesecake
26h 35min