Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chive pikelets
- 5 fresh chives, cut into quarters
- 20 g butter, plus extra for frying
- 140 g self-raising flour
- 1 pinch sea salt
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 180 g sour cream
- 125 g full cream milk
- 1 egg
Mushrooms
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 spring onions/shallots (approx. 30 g), trimmed and cut into quarters
- 8 slices prosciutto (approx. 160 g), rind removed and cut into halves, or 4 shortcut bacon rashers (approx. 160 g), rind removed and cut into quarters
- 40 g olive oil
- 360 g button mushrooms, brushed clean and cut into slices
- 2 tsp tamari sauce (optionnel)
- 2 tbsp Dijon mustard
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- fresh chives, finely chopped, or micro herbs, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 249 kJ / 59 kcal
- Protides
- 2.3 g
- Glucides
- 3 g
- Lipides
- 4 g
- Graisses saturées
- 1.9 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodium
- 192.3 mg
Recettes alternatives
Savoury potato bundt
1h 55min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h
Cauliflower gratin
1h
Moroccan bundt
1h 20min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30min
Lemon delicious
1h 5min
Gruyère salmon patties with salad
1h 20min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1h 35min
Orange Campari marmalade
1h 35min
Prosciutto and sun-dried tomato muffins
40min
Cauliflower soup with bacon dust
35min