Plum and caramelised chocolate semifreddo
TM6

Plum and caramelised chocolate semifreddo

5.0 (4 évaluations )

Ingrédients

Caramelised chocolate

  • 80 g white chocolate, broken into pieces
  • 30 g shelled unsalted pistachio nuts

Plum compote

  • 400 g fresh blood plums (approx. 4-5), stones removed, cut into 1 cm wedges
  • 20 g freshly squeezed lemon juice
  • 100 g white sugar

Sabayon cream

  • 6 egg yolks
  • 100 g white sugar
  • 30 g sweet wine of choice
  • 600 g pouring (whipping) cream
  • 250 g mascarpone cheese
  • 1 tsp vanilla bean extract

Pistachio chocolate bark

  • 100 g white chocolate, broken into pieces
  • 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts, roughly chopped

Infos nut.
par 1 portion
Calories
1894.3 kJ / 452.7 kcal
Protides
5.3 g
Glucides
33.4 g
Lipides
34 g
Graisses saturées
19.3 g
Fibre
0.9 g
Sodium
112.3 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives