Plum and caramelised chocolate semifreddo

Plum and caramelised chocolate semifreddo

4.9 10 évaluations
Préparation 10min
Total 25h
12 portions

Ingrédients

Caramelised chocolate
  • white chocolate broken into pieces
    80 g
  • shelled unsalted pistachio nuts
    30 g
Plum compote
  • fresh blood plums (approx. 4-5), stones removed, cut into 1 cm wedges
    400 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g
  • white sugar
    100 g
Sabayon cream
  • egg yolks
    6
  • white sugar
    100 g
  • sweet wine of choice
    30 g
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    600 g
  • mascarpone cheese
    250 g
  • vanilla bean extract
    1 tsp
Pistachio chocolate bark
  • white chocolate broken into pieces
    100 g
  • shelled unsalted pistachio nuts roughly chopped
    2 tbsp

Infos nut. par 1 portion

Calories 452.7 kcal / 1894.3 kJ
Protides 5.3 g
Lipides 34 g
Glucides 33.4 g
Fibre 0.9 g
Graisses saturées 19.3 g
Sodium 112.3 mg

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...