Versions compatibles
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Protides
- 19.7 g
- Glucides
- 11.4 g
- Lipides
- 55.8 g
- Graisses saturées
- 6.8 g
- Fibre
- 3.9 g
- Sodium
- 663.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Quark with pickled radish (Thermomix® Cutter, TM6)
4h 35min
Smoked salmon mousse
5min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Caesar salad dressing
10min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2h
Venison Wellington
3h 30min
Béarnaise sauce
20min
Scallops with pea purée
25min
Grilled cabbage with blue cheese dressing and bacon
20min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2h 50 min