Versions compatibles
Coconut rice with Asian inspired pork and eggs
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Soy reduction
- 60 g soy sauce
- 2 tbsp water
- 2 tbsp brown sugar
- ½ tsp hot chilli sauce (e.g. Sriracha - see Tips)
Pork mince
- 500 g pork fillet, cut into pieces (3 cm), partially frozen
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 4 spring onions/shallots, white part only, cut into quarters (reserve green fronds)
- 20 g peanut oil or olive oil
- 230 g canned water chestnuts, drained
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground white pepper
- ½ tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tbsp water
Coconut rice and eggs
- 300 g white rice
- 400 g canned coconut milk
- 500 g water
- 20 g peanut oil or olive oil, plus extra for greasing
- 4 eggs
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3247 kJ / 773 kcal
- Protides
- 45 g
- Glucides
- 72 g
- Lipides
- 33 g
- Graisses saturées
- 18.5 g
- Fibre
- 5 g
- Sodium
- 1379.4 mg
Recettes alternatives
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Hoisin pork bowl
30min
Pork belly ramen
4h 10min
Asian-style pork noodles
1h
Barbecued beef with ssamjang sauce
2h 25 min
Coconut poached chicken salad
45 min
Miso chicken and rice
1h 30 min
Pork san choy bau
25min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Wonton soup (pork)
45 min
Steamed rice balls with spicy lime dipping sauce
1h 10 min
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min