Versions compatibles
Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 10 g dried herbes de Provence, homemade (see tip)
- 95 g unsalted butter, diced
- 500 g water, plus enough to total 500 g liquid in gravy
- 650 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
- 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
- 3 Tbsp olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 20 g plain flour
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
ou 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g frozen mixed vegetables
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 5228.1 kJ / 1249.5 kcal
- Protides
- 72.4 g
- Glucides
- 54.4 g
- Lipides
- 81.8 g
- Graisses saturées
- 28.5 g
- Fibre
- 10.7 g
- Sodium
- 1208.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM5)
10min
Beef Satay with Rainbow Noodles (TM6)
1h 30min
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1h 15min
Sliced Potato Salad with Herb Vinaigrette (TM5)
45min
Fish Burger with Salt and Vinegar Shoestring Potatoes
45min
Steamed Rice
25min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1h 15min
Grated Carrot Salad (TM6)
10min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM6)
1h 10min
Steamed Whole Chicken
1h 40min
Potato Gratin (TM6)
1h 10min