Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Five spice powder
- 2 tsp Szechuan peppercorns
- 3 star anise
- 2 tsp fennel seeds
- 2 cinnamon quills
- 6 whole cloves
Stir-fry
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded and cut into halves, to taste
- ½ lime, zested and juiced
- 1 garlic clove
- 1 - 2 tsp palm sugar, grated (or 1-2 cm cube), to taste
- 4 tsp sesame oil
- 1 tsp soy sauce
- 300 g raw prawns, peeled and cleaned
- 120 g basmati rice
- 800 g water
- 50 g fresh green beans, trimmed and cut into thirds
- ¼ red capsicum, cut into strips (1 cm) then strips cut into halves
- 3 broccolini, cut into thirds
- 4 snow peas, cut into thirds
- 1 tbsp honey
- 1 tbsp rice wine vinegar
- 1 spring onion/shallot, green part only, finely sliced, to serve
- fresh coriander, leaves only, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2453.3 kJ / 586.4 kcal
- Protides
- 33.9 g
- Glucides
- 89.3 g
- Lipides
- 13 g
- Graisses saturées
- 2 g
- Fibre
- 12.3 g
- Sodium
- 1099.7 mg
Recettes alternatives
Prawn and noodle stir-fry
25min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Chicken and prawn noodles
30min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Prawn noodle curry
10min
Pad Thai noodles with prawns
30min
Quick prawn stir-fry
20min
Prawn and mushroom crepes
50min
Chinese-style stir-fried vegetables
25min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35min
Chilli lime prawns with soba noodles
25min
Chicken and almond stir-fry
30min