Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
-
80
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
ou 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 - 250 g kurek, świeżych, oczyszczonych
- 250 g ryżu do risotto, np. arborio
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 560 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- natka pietruszki, świeża, świeża, posiekana, do posypania
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1759.1 kJ / 420.4 kcal
- Protides
- 12.6 g
- Glucides
- 57.2 g
- Lipides
- 14 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Risotto z krewetkami
45min
Risotto z parmezanem
30min
Risotto z boczniakami i szampanem
35min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35min
Risotto szparagowe
20min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z cukinią i serem feta
30min