Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 180 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 25 g masła
- 25 g oliwy z oliwek
- 320 g ryżu do risotto, np. arborio
- 70 g białego wina, wytrawnego
- 680 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 liści bazylii, świeżych, posiekanych
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1921.8 kJ / 459 kcal
- Protides
- 10.7 g
- Glucides
- 66.5 g
- Lipides
- 16.3 g
- Fibre
- 2.8 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Risotto szparagowe
20min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto z cukinii
45min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto dyniowe z boczkiem
35min