Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Marinated steak
- 500 g beef rump steak, partially frozen and cut into thin strips
- 4 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots trimmed and cut into halves
- 40 g palm sugar, roughly chopped
- 80 g tamari
- 50 g mirin
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sesame seeds
Carrots with yoghurt dressing
- 250 g carrots, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g water
- 2 tsp salt
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 garlic clove
- 2 tsp fish sauce
- 10 g palm sugar, roughly chopped
- ¼ tsp chilli powder
- 40 g natural yoghurt
- 1 tsp pure maple syrup
Ssamjang sauce
- 1 garlic clove
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into halves
- 40 g soy paste (or soy bean paste - see Tips)
- 1 tbsp chilli paste (see Tips)
- 2 tsp honey
- 2 tsp sesame seeds
- 2 tsp sesame oil
Assembly
- oil, for brushing
- 8 - 10 baby cos lettuce leaves
- fresh mint, leaves only, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1911.1 kJ / 455 kcal
- Protides
- 31 g
- Glucides
- 43.5 g
- Lipides
- 16.9 g
- Graisses saturées
- 3.4 g
- Fibre
- 6.9 g
- Sodium
- 931.7 mg
Recettes alternatives
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Bibimbap (beef rice bowl)
1h 25min
Korean barbecue pork with rice salad
40min
Prawn and chicken laksa
40min
Hoisin pork bowl
30 min
Thai beef salad
1h 15min
Coconut poached chicken salad
45 min
Coconut rice with Asian inspired pork and eggs
40min
Thai beef salad
1h 20 min
Malay-style coconut chicken
25h 40 min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min