Versions compatibles
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 g couscous
- 20 g preserved lemons, flesh discarded, rind rinsed and cut into small pieces (3 mm)
- 200 g hot water
- 40 g olive oil
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 red onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp white sugar
- 500 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 80 g pitted green olives, to taste
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2311.4 kJ / 550.3 kcal
- Protides
- 39.1 g
- Glucides
- 55.3 g
- Lipides
- 16.9 g
- Graisses saturées
- 2.7 g
- Fibre
- 8.5 g
- Sodium
- 2085.5 mg
Recettes alternatives
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Prawn saganaki with feta
35min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40min
Seared tuna on chilli bean mash
35min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Salmon kabsa
40min
Mediterranean salmon and couscous parcels
25min