Blackberry meringue cake
TM6 TM5 TM31

Blackberry meringue cake

4.8 (20 évaluations )

Ingrédients

Cake

  • 200 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
  • 300 g caster sugar
  • 50 g blanched almonds
  • 4 eggs ; 2 whole and 2 separated
  • 200 g self-raising flour
  • 100 g milk
  • 150 g frozen blackberries, defrosted
  • 1 pinch cream of tartar
  • 2 tbsp flaked almonds

Filling

  • 300 g pouring (whipping) cream
  • 4 tbsp blackberry jam
  • 100 g frozen blackberries, defrosted
  • pure icing sugar, for decorating (optional)

Infos nut.
par 1 portion
Calories
2539.6 kJ / 604.7 kcal
Protides
7.9 g
Glucides
60.7 g
Lipides
37.6 g
Graisses saturées
21.4 g
Fibre
2.8 g
Sodium
196.4 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives