Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Basic vegetable stock
- 90 g onion, cut into halves
- 110 g leek, white part only, cut into quarters
- 260 g carrots, cut into quarters
- 130 g sweet potato, cut into pieces (3 cm)
- 120 g celery stalks, cut into quarters
- 3 dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley
- 1 dried bay leaf
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1300 g water
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground pepper
Spiced lentil soup
- 1 onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 tbsp olive oil
- 1 tsp ground cumin
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 1 tsp salt
- 200 g red lentils, rinsed and drained
- 400 g canned diced tomatoes
- 120 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (1-2 cm )
- 400 g canned mixed beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 60 g kale, leaves only (stalks removed) and torn into pieces
- 4 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, cut into pieces
- 60 g Greek-style natural yoghurt (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1096.2 kJ / 261 kcal
- Protides
- 11.7 g
- Glucides
- 29.9 g
- Lipides
- 7.7 g
- Graisses saturées
- 1.4 g
- Fibre
- 11.1 g
- Sodium
- 966.8 mg
Recettes alternatives
Hearty seven vegetable soup
30min
Tuscan bean soup
40min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Tomato and lentil dahl
35min
Chunky mixed vegetable soup
50min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Hearty lentil chilli
50min
Tuscan bean soup
30min
Lentil curry (dahl)
30min
Vegetable chilli
50min
Tomato and red lentil soup
30min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45min