Versions compatibles
Mixed mushroom congee with pickled eggs
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Pickled eggs
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 2 tbsp yellow mustard seeds
- ½ tsp ground allspice
- 3 tsp coriander seeds
- 3 whole cloves
- 1 tsp dried tarragon
- 1 ½ tsp ground ginger
- 1 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp raw sugar
- 1 tsp salt
- 250 g white vinegar
- 750 g water
- 6 eggs
- cold water, for cooling
Congee
- 500 g fresh Asian mushrooms (e.g. oyster and enoki), cut into pieces (3-4 cm) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 150 g eschalot, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1250 g water
- 180 g jasmine rice
- 1 tbsp soy sauce, plus extra to serve
- 1 tbsp sesame oil, plus extra to serve
- 1 fresh chilli, cut into thin slices, to serve (optional)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 2 tbsp fried shallots, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1243.7 kJ / 296 kcal
- Protides
- 14.1 g
- Glucides
- 29.1 g
- Lipides
- 11.2 g
- Graisses saturées
- 2.4 g
- Fibre
- 5.6 g
- Sodium
- 1097.5 mg
Recettes alternatives
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Asian chicken noodle soup
1h 35min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Mantou buns
1h 30min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15 min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Soy milk
24h 30min