Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 80 g d'échalotes
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 40 g de beurre doux
- 100 g de pineau des Charentes
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées, de bouchot
- 100 g de crème fraîche
- 3 jaunes d'œufs
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1569 kJ / 376 kcal
- Protein
- 19.5 g
- Carbohydrates
- 17.3 g
- Fat
- 22.5 g
- Fibre
- 0.5 g
In Collections
Alternative recipes
Lotte à l'andouille
1h 20 min
Moules à la bretonne
55min
Entrée : huîtres en écume de lard
55min
Ragoût de poisson aux épices
1h 45min
Cotriade
1h
Moules au curry
40min
Mouclade charentaise
40min
Pâté périgourdin
48h
Moules à l'escabèche
24h
Moules à l'espagnole
50min
Moules au roquefort
40min
Moules à la crème et au vin blanc
45min