Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
L'appareil à soufflé
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 6 jaunes d'œufs
- 60 g de whisky
- 30 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de café instantané
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
La finition
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 2 c. à café de cacao en poudre
- 18 grains de café au chocolat
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1528 kJ / 367 kcal
- Protein
- 5.1 g
- Carbohydrates
- 25.1 g
- Fat
- 25.3 g
- Fibre
- 0.3 g
In Collections
Alternative recipes
Verrines de soupe, crème fouettée au zeste d’orange, crumble de pain grillé à l’ail
25min
Mousse au caramel salé
4h 30min
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6h 30min
Mousse aux nectarines
2h 45min
Parfait glacé citron vert et coriandre
12h 30min
Eton mess (Dessert meringué à l'ananas)
25min
Beurre d'estragon
10min
Mousse surprise
14h
Entremets chocolat fraise basilic
20h
Terrine en mousse de fruits
4h 30min
Mousseux de café glacé
5 min
Sabayon
15min