Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise

Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise

3.3 12 évaluations
Préparation 40min
Total 25h 20min
30 pieces

Ingrédients

Chipotle mayonnaise
  • grapeseed oil
    250 g
  • garlic clove
    1
  • chipotle chillies in adobo sauce
    2 tsp
  • egg yolks
    2
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • lime juice (approx. ½ lime)
    20 g
  • sea salt to taste
    1 pinch
Croquettes
  • water
    500 g
  • eggs
    5
  • sweet corn cobs (approx. 180 g), husks removed
    2
  • manchego cheese or vintage cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • butter
    30 g
  • oil plus extra for frying (approx. 250-300 g)
    30 g
  • brown onion cut into pieces
    30 g
  • jalapeño chilli deseeded if preferred and cut into halves, or 2-3 tbsp pickled jalapeño chillies, drained
    1
  • plain flour
    90 g
  • full cream milk
    400 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • breadcrumbs
    300 g

Infos nut. par 1 piece

Calories 272 kcal / 1141 kJ
Protides 4.7 g
Lipides 23.5 g
Glucides 10.8 g
Fibre 1 g
Graisses saturées 4.6 g
Sodium 159.6 mg

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...