Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Fish pie filling
- 30 g olive oil
- 500 g boneless white fish fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 120 g smoked salmon, cut into strips (6 x 2 cm)
- 250 g cherry tomatoes (1 punnet), cut into halves
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 brown onion, cut into halves
- 1 leek (approx. 110 g), trimmed and cut into pieces
- 120 g bacon, cut into pieces
Velouté sauce
- 3 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g unsalted butter
- 30 g plain flour
- 130 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 70 g sour cream or pouring (whipping) cream
Mashed potato
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 1000 g floury potatoes (e.g. Red Pontiac, Royal Blue), peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 250 g full cream milk
- butter, for shaving
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2097 kJ / 499 kcal
- Protides
- 34 g
- Glucides
- 30 g
- Lipides
- 26 g
- Graisses saturées
- 12.7 g
- Fibre
- 4.5 g
- Sodium
- 1327.5 mg
Recettes alternatives
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Kedgeree
45min
Mediterranean vegetable bake
50min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 min
Fish pie
1h 15min
Flaky salmon pie with herb dressing
40min
Hearty seafood chowder
45min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35min
Bangers and mixed mash with caramelised onions
45min
Seafood and corn chowder
40min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Salmon en croute
50min