Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chicken tikka
- 1200 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (3 cm)
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 ½ tbsp brown sugar
- 5 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger
- 100 g tomato paste
- 100 g natural yoghurt
Masala
- 40 g ghee (see Tips)
- 1 - 2 brown onions (approx. 200 g), cut into quarters
- 2 tsp piece fresh ginger, peeled
- 1 garlic clove
- 2 cardamom pods, crushed
- 1 ½ tsp fenugreek seeds
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 150 g pouring (whipping) cream
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1409.9 kJ / 337 kcal
- Protides
- 30.8 g
- Glucides
- 9 g
- Lipides
- 19.1 g
- Graisses saturées
- 9.2 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodium
- 444.1 mg
Recettes alternatives
Creamy chicken curry and rice
45 min
Thai red chicken curry and rice
40min
Creamy beef curry
1h 15 min
Buffalo Chicken Spring Rolls
1h 30 min
Meatballs with chilli cheese potatoes
1h
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30 min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1h 35min
Ghee Roasted Chicken
1h 15 min
Pulled chicken tortillas (Diabetes)
40min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 min
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Crunchy broccoli salad with speck
10min