![Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A91664FA-71F7-45DE-B749-4210BB7215D9/Derivates/A97A66AB-593D-4F1A-9CB0-A5360D87B00D.jpg)
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Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Protides
- 11.7 g
- Glucides
- 33.5 g
- Lipides
- 29 g
- Graisses saturées
- 12 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodium
- 487.3 mg
Recettes alternatives
Gin and lime pie
3h 10min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40 min
Spinach and feta galette
1h 50 min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h
Pumpkin tart
2h 15 min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Kumara pie
1h 45 min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1h 15min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1h 5min
Navajo fry bread with tomato bean salsa
35 min