Versions compatibles
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g water
- 1 ½ tl zout, volgens smaak
- 600 g aardappelen, in stukken (2-3 cm)
- boter, om in te vetten
- 4 verse zalmfilets, ontveld (elk 120-200 g, circa 2 cm dik)
- 1 citroen, liefst biologisch, geraspte schil en sap
- 1 snuifje vers gemalen peper, volgens smaak
- 100 g sjalotten, gehalveerd
- 10 g boter
- 300 g verse champignons, in plakjes
- 50 g droge witte wijn
- 50 g room
-
200
g smeerkaas (bijv. La vache qui rit®)
ou 200 g roomkaas - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 1 tl citroenzeste
- zout, volgens smaak
- vers gemalen peper, volgens smaak
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2763 kJ / 660 kcal
- Protides
- 45 g
- Glucides
- 27 g
- Lipides
- 48 g
- Fibre
- 4 g
Recettes alternatives
Bloemkool met kaas
55min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50min
Aardappelnestjes met crème fraîche en gerookte zalm
2h 40min
Parelgerst Nasi Goreng met scampi's
Pas d’évaluation
Driegangen maaltijd voor twee
1h 15min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Pas d’évaluation
Cava Cocktail Surprise
4h 10min
Gruyère gevulde zalmburger met sla
Pas d’évaluation
Glasmie met garnalen en knoflooksaus
1h 15min
Kippenstoofpot met saffraan en sinaasappel
1h 35min
Bundeltjes van sperziebonen met aardappelen en tijmboter
50min
Aardappelen ter garnituur of voor tortilla
30min